Project #16
Waregem - Gerealiseerd
 

Felix De Ruyck

Concept

Residentie "Felix De Ruyck" heeft een topligging. Het situeert zich op 250m van de grote markt van Waregem en naast het park 'Baron Casier'. De hedendaagse architectuur, de centrale ligging tov winkels, scholen, openbaar vervoer en het groen van het park die in directe verbinding staan met het project maakten van Residentie 'Felix de Ruyck' een exclusief nieuwbouwproject met grote uitstraling. In Residentie "Felix De Ruyck" werden in totaal 1 handelsgelijkvloers, 11 appartementen en 5 triplex-appartement/woningen voorzien met ondergrondse parkeer en –berging mogelijkheden bestaande uit 18 afgesloten garageboxen, 19 kelders. 

'FELIX DE RUYCK'

De naam 'Felix de Ruyck' is geen toeval. Felix De Ruyck, weldoener en voormalig toenmalig bewoner van het huidige kasteel Casier is samen met Jules Storme, toenmalig gemeenteraadslid, de oprichter van 'Waregem Koerse'. Beide fervente paardenliefhebbers hadden een droom nl. het organiseren van een paardenwedren ter vermaak van de Waregemse bevolking. In 1855 kreeg Felix De Ruyck de toelating om Waregem Koerse te organiseren op de weide- en zaailanden, gelegen aan de Holstraat, vlak tegenover het oude kasteel Potegem. Er werd een heuse Steeple Chase georganiseerd met als orgelpunt de sprong over de Gaverbeek.

Locatie

Keukeldam 33 - Waregem

Bekijk de kaart

Bouwjaar

2009

Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects Residentie Felix De Ruyck - Waregem - RRR Rietveldprojects