Project #26
Koksijde - Gerealiseerd
 

George Nelson

CONCEPT

In Residentie "Gerorge Nelson" worden in totaal 10 appartementen voorzien met 5 garages, fietsstalling en andere bergingmogelijkheden. De parkeergarage bestaat uit 4 enkele en 1 dubbele garage.

NAAM PROJECT

George Nelson was, samen met Charles en Ray Eames, een van de grondleggers van het Amerikaans modernisme. George Nelson studeerde architectuur aan de Yale Universiteit in 1928 en ontving een bachelor graad in fine arts in 1931. Tijdens zijn verblijf in Rome en de vele reizen doorheen Europa ontmoette hij een aantal jong modernisten zoals Walter Gropius, Mies van der Rohe, Le Corbusier en Gio Ponti die hij nadien in Noord-Amerika introduceerde. Rond 1940 ontwikkelde George Nelson verscheidene innovatieve concepten. In zijn naoorlogs boek 'Het huis van de Toekomst' introduceerde hij het concept van de familie kamer. Hij was een vurig verdediger van de modernistische principes en laakte de 'industriƫle designers' die te veel toegevingen moesten doen aan de commerciƫle belangen van de industrie.

Locatie

Rouzeestraat - Koksijde

Bekijk de kaart

Bouwjaar

2010

George Nelson - Koksijde - RRR - RietveldprojectsGeorge Nelson - Koksijde - RRR - RietveldprojectsGeorge Nelson - Koksijde - RRR - RietveldprojectsGeorge Nelson - Koksijde - RRR - RietveldprojectsGeorge Nelson - Koksijde - RRR - Rietveldprojects