Project #1
Oostduinkerke - Toplocatie Oostduinkerke
 

Henry Van de Velde I Zeezicht!

Prachtig project bestaande uit 6 exclusieve appartementen. Absoluut unieke ligging met zeezicht. Het appartement is luxueus afgewerkt en bestaat uit een inkom, vestiairekast, afzonderlijk toilet, leefruimte met aansluitend een Bulthaup-keuken met Gagenau toestellen (oven, steamer, bord verwarmer, frigo en Miele vaatswas). Er zijn 2 slaapkamers waarvan 1 met douche en er is een afzonderlijk badkamer met inloopdouche. Er is overal eiken parket voorzien, plafondhoge deuren, domotica duotecno en vloerverwarming. Kortom een prachtige afwerking! Mogelijkheid tot aankoop van een afgesloten garagebox met automatische poort. Een bezoekje waard! Geen btw op de grond!

CONCEPT

Residentie Henry Van de Velde in Oostduinkerke is een kleinschalige residentie bestaand uit vijf apparte- menten en twee penthouses op een zucht van het strand en de zee.

Architectenbureau Govaert & Vanhoutte verdiepte het architecturale concept door de entree van deze meergezins woning 1,30 meter onder het straat-niveau te trekken. Dit half ondergrondse niveau zorgt ervoor dat de toegangszone zich als een patio onder het gebouw manifesteert en de bovengelegen woningen zich optimaal en onbegrensd richten op de omgeving: de duinen, het strand, de horizon...

Terwijl aan de westkant van deze residentie een gesloten houten wand het verticale lijnenspel benadrukt, ontvouwt zich aan de andere zijde een serene eenvoud van horizontale lijnen en grote glaspartijen.
Dat alles versterkt de expliciete schranking als van twee op elkaar gestapelde blokken in harmonie met de natuurlijke omgeving.

Henry Van de Velde geldt als één van de meest invloedrijke Belgische ontwerpers-architecten ooit en een protagonist van de Belgische Art Nouveau. Het scheppen van architectuur berust volgens hem in eerste instantie op logica. Zijn rationale conceptie van schoonheid vertoont dan ook sterke overeenkomsten met het functionalisme.

De vorm die het beste aan het doel beantwoordt is voor Van de Velde de mooiste. In Pages de Doctrines verwoordde hij niet voor niets én op een wel heel revelerende manier zijn afkeer van de frivoliteit, van de willekeurigheid en de opzichtigheid van de 'stijlen'. Daarin volgen zowel Rietveldbouwprojecten als het bureau Govaert & Vanhoutte gedwee.

Locatie

A. Degreeflaan 2 - Oostduinkerke

Documenten

Verhoogd gelijkvloers (download)
GV02 (download)

Architect

Govaert-Vanhoutte

Bouwjaar

2015