Project #23
 

Residentie CP#15

concept

Residentie CP#15 is een vrijstaande meergezinswoning met 9 appartementen en ondergrondse garages.

Gezien de ligging van het perceel, grenzend aan het duinengebied, werd veel aandacht besteed aan de integratie van het gebouw in zijn omgeving: De natuurlijke glooiing van het terrein en de het maximale behoud van de natuurlijke omgeving werden zoveel mogelijk behouden zodat een geleidelijke overgang ontstaat tussen het gebouw en het aanpalende duingebied. De buitenaanleg omvat het aanplanten van streekeigen vegetatie om het gebouw zoveel mogelijk te integreren in de natuur.

Het materiaal- en kleurgebruik van het gebouw werd zorgvuldig gekozen in harmonie met de natuurlijke omgeving: lichtgrijs glad zichtbeton voor de terrassen en de gevels, en hout voor de ramen en de gevelbekleding (afrormosia met oil bleaching natuurkleur); grijze beton, hout, duinzand en streekeigen vegetatie vormen de perfecte combinatie van materialen en kleuren om een maximale integratie van het gebouw in zijn natuurlijke omgeving te bekomen.

Locatie

Dorlodotlaan 15 - Koksijde

Bekijk de kaart

Bouwjaar

2013

CP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojectsCP - rietveldprojects