Project #22
Oostduinkerke - Uitverkocht
 

Walter Gropius

concept

Residentie Walter Gropius is een kleinschalige en uitzonderlijke residentie bestaande uit 3 appartementen 2/3 slaapkamers en 1 penthouse appartement. De eerste 2 bouwlagen zijn afgewerkt met betonnen gevelpanelen in combinatie met afrormosia buitenschrijnwerk. Het penthouse verdiep, afgewerkt in hout, is visueel teruggetrokken en zorgt voor een dubbele gelaagdheid in het gebouw die nog extra benadrukt wordt door de lichte horizontaliteit van de gevel. De mogelijkheid bestaat om 2 woonentiteiten samen te voegen.

naam project

De Duitse architect Walter Gropius werd op 18 mei 1883 geboren in Berlijn en overleed op 86-jarige leeftijd in Boston. In 1919 was hij de oprichter en directeur van het Bauhaus, een toongevende academie voor beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten. Tot 1928 bleef het Bauhaus onder zijn leiding staan. Rond deze tijd werd Gropius samen met Le Corbusier, Ludwig Mies van der Rohe en J.J.P. Oud gerekend tot de Grote Vier van de bouwkunst.
De periode als directeur van het Bauhaus is de meest creatieve en productieve uit de carrière van Gropius geweest. Deze nieuwe school werd een statement voor zijn theorieën: asymmetrie in de gevels, een zuivere functionele indeling en het typerende gebruik van glas. Hij maakt hierbij gebruik van geprefabriceerde elementen van gewapend beton en geplande bouw.

'Bouwen met architectuur als passie' is de rode draad doorheen alle RRR projecten. Vandaar dat die namen van de hedendaagse projecten ook telkens als eerbetoon verwijzen naar de grote architecten en designers van de 20° eeuw.

Locatie

Pirschlaan 4A - Oostduinkerke

Bekijk de kaart

Bouwjaar

2013

Bouwproject appartement te koop in Oostuinkerke - Walter Gropius 1Walter GropiusWalter Gropius