TE KOOP
Afwerkinsgfase ONDER OPTIE
 

Marcel Breuer

Residentie Marcel Breuer verhoudt zich niet alleen tot haar omgeving, het wil ook harmonieus samengaan met de naast gelegen residentie Walter Gropius. Ook hier is de kroonlijst beperkt gehouden zodat het lagere volume zich discreet verhoudt tot de omgeving.

Met behulp van beton ontstaat een gelaagde structuur waarbij de terrassen toelaten om breedvoerig effect op de horizontaliteit van het gebouw. De dakverdieping wordt er zelfs onttrokken aan het volume en kreeg een gevelafwerking in hout. Zoals ook Breuer in zijn oeuvre de geleding van functies en doorzichtigheid hoog in het vaandel droeg, zo voorzag het architectenburo Govaert & Vanhoutte het concept van functionele lijnen zonder afbreuk te doen aan openheid van de ruimtes en het ruimte-gevoel én de harmonie en tegelijk de privacy met én ten opzichte van de omgeving.

Marcel Breuer mag als designer en architect beschouwd worden als een van de belangrijkste en invloedrijkste vormgevers van de twintigste eeuw. Legendarisch zijn Wassily-stoelen die hij destijds bij het Bauhaus ontwierp.

Locatie

Pirschlaan 6 - Oostduinkerke

Bekijk de kaart

Te koop

Strandlaan 264 - 8670 Sint-Idesbald
t 058 62 60 60 - m 0496 10 40 40
thomas.moerman@rietveldprojects.be
Bekijk de kaart

Documenten

appartement gelijkvloers links (download)

Prijs

545000 euro excl. kosten, geen btw op grondaandeel!

Bouwjaar

2016

Marcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerkeMarcel Breuer - rietveldprojects - oostduinkerke