Under one Roof

Under one Roof

'Het was een jongensdroom om hier te wonen'

‘Het huis werd in 1890 gebouwd door de burgemeester van Ledeberg, nu een deelgemeente van Gent. Hij wou een buitenverblijf in Gent centrum. De geschiedenis herhaalt zich, want we wonen met ons gezin ook in de Gentse rand en gebruiken het huis als weekendverblijf. We zijn hier toerist in eigen stad: we leren Gent op een nieuwe, relaxte manier kennen. Op zondag mogen de kinderen alleen naar de bakker, gaan we samen een ijsje eten of kijken we op het dakterras naar de ondergaande zon. We hebben er mooi zicht op de Reep, de torens van Gent en de Krook-bibliotheek: compleet omgeven dus door oud en nieuw, verleden en toekomst,’ vertelt Peter Moerman.  

lees het artikel

 

Tekst Thijs De Meulemeester - Foto's Tim van de Velde1

Waar moet je op letten als je wil investeren in vastgoed aan de Belgische kust?

Waar moet je op letten als je wil investeren in vastgoed aan de Belgische kust?

Zon, zee, strand of het ultieme vakantiegevoel vlakbij huis. Belgisch vastgoed aan de kust is al vele decennia een goede investering. Toch zijn er wat aandachtspunten waar je zeker op moet letten. Wie beter dan Peter en Thomas Moerman van Rietveld Projects – die als eerste hoogwaardige architectuur naar onze kust brachten – kunnen je insider tips geven?

Rietveld, de passie voor toparchitectuur die door de aderen stroomt

Rietveld, de passie voor toparchitectuur die door de aderen stroomt

Theo Van Doesburg, Eileen Gray of Piet Mondriaan. Ze veroverden de wereld én de harten van broers Peter en Thomas Moerman – founders van Rietveld Projects. Ook na hun dood blijft hun naam weerklinken in het Belgische architecturale landschap, want iedere Rietveld-realisatie krijgt  telkens de naam van een architect of ontwerper. Maar welke ideologie zit hierachter? Vijf scherpe vragen aan wederhelft Peter Moerman.

De toekomst van de stad ligt in de rand

De toekomst van de stad ligt in de rand

Volgens verwachtingen woont tegen 2050 twee derde van de wereldbevolking in steden. Zeker in dichtbevolkte gebieden als Vlaanderen moet daarom dringend naar duurzame oplossingen gezocht worden. Onze steden zullen uit hun voegen barsten en nieuwe woonvormen met een hoge levenskwaliteit dringen zich steeds urgenter op. De millennial – met een ingebouwde neus voor toekomstige tendensen – vindt ondertussen al meer en meer zijn weg naar de stadsrand, waar projectontwikkelaars de groeiende vraag met ambitieuze plannen, zoals het Mondriaan-project in Sint-Denijs-Westrem, blijven cateren.

De veelzijdige baksteen in uw maag

De veelzijdige baksteen in uw maag

Hij is vermoedelijk 7000 jaar oud en is vandaag hipper dan ooit: de baksteen. Ook bij Rietveld wordt het oeroude materiaal vandaag tot toparchitectuur gestapeld. In gebogen, geschrankt of trapverband, de bouwkundige mogelijkheden zijn dankzij een rits metselverbanden eindeloos en blijven verbazen. Verschillende manieren waarop bakstenen worden gebouwd brengen verschillende motieven en daardoor ook visuele variaties met zich mee. We nemen je mee langs enkele realisaties waar de gebakken steen de hoofdrol speelt en zorgt voor een unieke uitstraling.

Sabato Magazine

Sabato Magazine

Wie koopt dat?

Peter M. , over zijn 'Life Flow' van Mathias Claerhout.

 

Toen we zes jaar geleden dit huis kochten, stonden er al beelden in de tuin. Op dat moment had ik net dit werk van Mathias Claerhout gezien op een expo in Lissewege. Het was een risico maar we dachten dat de ronde, vloeiende vorm mooi zou contrasteren met de hoekige structuur van de woning. ...

 

Tekst: Thijs Demeulemeester Foto:Thomas Vanhautte

Knack Weekend - Deco special

Knack Weekend - Deco special

Modernistische woning van 1935

Een wandeltip voor architectuur liefhebbers: op het einde van de Soensenspark in Sint-Denijs-Westrem staan twee bijzondere gebouwen naast elkaar. Het eerste is nieuw gebouwd en valt op met doorkijkarchitectuur, het tweede dateert uit 1935 en is een mix tussen pakketbootstijl en art deco. De Twee gebouwen hebben dezelfde eigenaar, rietveldprojects. Dat is een projectontwikkelaar - maar schrap dat woord want het doet hun oneer aan - met thuisbasis aan de kust, maar vooraal veel klanten in het binnenland.

Watou 2018

Watou 2018

Een Must see in de Westhoek!

Een absolute bezoekje waard als je tijdens de zomervakantie aan de Westkust verblijft en je eens een dag de prachtige streek rond Poperinge/Watou wenst te verkennen. De 30 km vanuit Oostduinkerke/Koksijde is voor de sportievelingen perfect te doen met de fiets. 

Art - Basel 2018

Art - Basel 2018

#Groeninghe Art Group VII

In de tweede week van juni vond Art Basel 2018 plaats. Vertrokken op maandag middag en woensdag terug op kantoor maar op die ene korte dag dat ik ter plaatse was een hele resem indrukken opgedaan. Zeer veel internationale galeries maar toch een speciale pluim voor de weinige Belgische galeries! #GretaMeert #ZenoX en #XavierHufkes

Lancering Audi A7 - Kunstzinnige intelligentie

Lancering Audi A7 - Kunstzinnige intelligentie

"Bouwen en programmeren met het oog op morgen"

Het Rietveld-DNA is ondertussen welgekend aan de Belgische kust. En toch zien de broers een evolutie: “Toen we 12 jaar geleden startten, deed niemand wat wij deden. Mensen hielden niet van onze Less is more-stijl zonder tierlantijntjes. Geleidelijk aan is dat veranderd. Tijd dus om onszelf nu te vernieuwen. Innovation is growth. We willen niet per se groter worden, maar exclusiever en vernieuwender.”

 

https://www.nl.audi.be/audimagazine/Special/570

39.221 Instagram likes!

39.221 Instagram likes!

Ongelooflijke respons voor onze keuken in Villa de Nil!

39.221 Instagram likes! Meer dan 500 lovende reacties.

Ongelooflijke respons op onze Joseph Dirand keuken in Villa de Nil.

Uitvoering door Obumex interiors. De steen werd geleverd door @van_den-weghe. Parket door Woodstoxx. Foto door Cafeine. 

Instagram: @rietveldprojects_RRR

Het temmen van de driehoek

Het temmen van de driehoek

Trends Style

“Naast het claustra-verband is er ook de schakering van vlakken. Enerzijds zijn er de horizontaal vermetselde boorden, anderzijds is er de invulling tussen de ramen die verticaal is uitgemetseld. Zo krijgen we een soort panelenstructuur waarbij de voegen geaccentueerd zijn met een dunne strook natuursteen, een soort schaduwvoeg. Het zijn net zulke elementen die een gebouw net iets meer geven. Een klassieke promotor zou zeggen: dat kost te veel geld, metsel die bakstenen maar gewoon in halfsteenverband, zonder dat dure lijntje natuursteen. Rietveld Bouwprojecten ziet de meerwaarde in van die kleine details.”  Koen Heijse - Caan architecten

De stijlvolste Immoprojecten aan de Kust

De stijlvolste Immoprojecten aan de Kust

Residentie Hans Wegner op Nr 1


Fans van Rietveld, Mondriaan, en Mies van der Rohe mogen de adembenemende ontwerpen van Rietveldprojcets niet missen. Ze bouwen uitgepuurde residenties, die evenwichtig in de omgeving worden geïntegreerd. Binnen is alles tot in de details met hoogwaardige materialen en design afgewerkt. 

- Feeling Kust -

Bekijk het interieur van ondernemer Thomas Moerman

Bekijk het interieur van ondernemer Thomas Moerman

Een betonnen kubus als huis

Aan de buitenkant ziet ons huis er vrij compact uit, maar toch telt de woning binnenin acht niveaus en split levels.

“Bijzonder correct en stijlvol”

Feedback Noguchi

"Nous souhaitons sincèrement exprimer notre plus profonde gratitude pour la manière dont tout a expiré. Un timing parfait et une haute qualité de performance. Du début à la fin tout s'est très bien passé et élégant! "
- K & K
Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs

Verslag van de jury!

In de categorie nieuwbouw meergezinswoning werden 7 kandidaturen ingediend. In de categorie was de discussie snel beslecht. De projecten van Govaert&Vanhoutte, en vooral dan van project A. Degreeflaan blijven mooi, rustig evenwichtig en geapprecieerd.