De Standaard / Het nieuwsblad / De Gentenaar - Jan Bosteels

(25.01.2019)

Bunkers

Beste Lezer, 

 

"Den Bunker". Dat was de bijnaam van het huis waar Peter en Thomas Moerman, zaakvoerders en bezielers van Rietveld Projects, hun jeugd doorbrachten. De reden?

Het was een strak vierkant gebouw, volledig gesloten langs de straatkant. In de jaren zeventig vonden de omwonenden dat maar niets. Het verhaal klinkt me bekend in de oren. In de jaren zeventig bestond een van de fervente wandelingen met de auto van mijn oma erin om door een straat in de buurt te rijden, waar niet een of twee, maar met gemak vijf kubussen stonden.

 

 

Minimalisme aan de kust - Voorwoord Bunker - Destandaard

Andere publicaties

Queen of Flowers (28.11.2011)
Rietveldprojects, Queen of architecture.

Het DNA van een ontwerp moet gewoonweg duidelijk en zuiver zijn.

Belgisch wonen (04.03.2015)
Splitlevel in de duinen

Door te werken met een splitlevel systeem binnen krijgen alle leefruimtes behalve de slaapvertrekken een visueel en ruimtelijk contact met elkaar. 

Propery talk (01.03.2012)
Een architecturaal buitenbeentje

Hoewel rietveld zich specialiseert in kleine tot middelgrote projecten kan het met zijn architecturale hoogstandjes de grotere promotoren misschien inspireren om een tandje bij te steken. 

Feeling wonen (08.04.2016)
Trap op, Trap af

Door een slim gebruik van split levels en - vooral- veel trapjes werd een massieve woning in L-Vorm een organisch geheel, dat ook voor de bewoners elke dag weer een unieke belevenis is.

Het Nieuwsblad (25.02.2012)
Puzzel met zicht op zee

Even uit je raam kijken en een boot zien passeren in de verte. In de duinen van Oostduinkerke wonen Norbert Moerman en Veva Verbanck in een pracht van een appartement. Zonen Peter en Thomas  voorzagen hun ouders een optrekje gebeeldhouwd naar hun wensen en persoonlijkheid.

Sabato - Open deur (19.11.2016)
Binnenkijken bij Thomas Moerman

Elke Belg wil in zijn leven toch één keer gebouwd hebben. Iets zegt dat ik het hierbij niet zal laten. De aard van het beestje wellicht.