Rietveldprojects_FrancoisLaurent_Gent6

Rietveld House Gent

Gent - Verhuurd - Chambelland (Francois Laurentplein 9)

icon-toggle

Gerealiseerd

Naam

icon-sort

Plaats

icon-sort

Te huur
Revival of an old beauty.

Afgewerkt

Typologie

Residentie Francois Laurent is een monument waar we als kind op weg naar school reeds dagelijks voorbij wandelden. Op 12-jarige leefttijd was dit reeds 'Love at first sight'. Dit monument met geschiedenis zal met de nodige egards behandeld en gerestaureerd worden.

 

Het François Laurentplein is een plein genoemd naar François Laurent (1810-1887), hoogleraar in het burgerlijk recht aan de Gentse universiteit.

Het plein werd in 1884 aangelegd, in het kader van het Zollikofer-de Vigneplan toen men dit deel van de Nederschelde overwelfde om de vervuiling en geurhinder in de stad te beperken. Bootjes kunnen nog steeds onder de brug door maar stuiten even verder op de Wijdenaardbrug. Het gedeelte tussen deze brug en de Nieuwbrug is anno 2017 nog steeds gedempt.

 

De watermolen bij de Watermolenbrug aan de zuidzijde brak men af. Bij de Brabantdam staat een monument voor de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Prominent aanwezig is een standbeeld van François Laurent naar een ontwerp van Jules Van Biesbroeck, opgericht in 1908 door een oudstudentenvereniging en advocaat Willecquet.

Status

Afgewerkt

Architecten

Caan architecten

Timing

Verhuurd

Meer info?

Thomas Moerman
+32 496 10 40 40
thomas.moerman@rietveldprojects.be

Rietveldprojects_FrancoisLaurent_Gent8
Rietveldprojects_FrancoisLaurent_Gent5
Rietveldprojects_FrancoisLaurent_Gent7
Rietveldprojects_FrancoisLaurent_Gent2

Meer informatie over dit project?