Rietveldprojects.be- Kunstpaviljoen-Gent.jpg

Kunstpaviljoen

Gent - Vanaf Q2 2020 (Soenenspark 57)

icon-toggle.svg

Gerealiseerd

Naam

icon-sort.svg

Plaats

icon-sort.svg

Te huur
Where architecture meets art.

Bouwfase

Typologie

Het tuinpaviljoen zal dienst doen als losstaand volume bij Villa De Nil om een kunstcollectie tentoon te stellen, maar tevens ook gebruikt worden als ontspanningsruimte. Er wordt getracht om in deze ruimte een extra huiselijke sfeer te creëren zodat deze dienst doet als extra salon welke meer openheid brengt dan de eerder gesloten Villa De Nil. In het tuinpaviljoen gaan er in het zichtbetonnen element enkele complementaire functies opgenomen zoals een kitchenette, kleine bergruimte en wc.

 

De openheid van het paviljoen staat in contrast met de geslotenheid van de villa die dateert van 1935 en daarom vullen beide entiteiten elkaar goed aan, zonder dat er een expliciete verbinding is tussen beiden. Gezien de ruimtelijke lichtheid van het ontwerp en de doorzichten op de groene beplanting en de omgeving, zal het als het ware als een kunstwerk opgaan in de omgeving.

 

Villa De Nil (architect Emile De Nil) werd volledig gerestaureerd, i.s.m. Callebaut architecten en Caan architecten. Authentieke stukken zijn gereconstrueerd en/of hersteld. 

Status

Aanbesteding

Architecten

Caan architecten

Timing

2020

Meer info?

Thomas Moerman
+32 496 10 40 40
thomas.moerman@rietveldprojects.be

Rietveld Kunstpaviljoen1.jpg
Rietveld Kunstpaviljoen2.jpg
Rietveldprojects.be- Kunstpaviljoen-Gent2.jpg
Rietveldprojects.be- Kunstpaviljoen-Gent5.jpg
Rietveldprojects.be- Kunstpaviljoen-Gent3.jpg
Rietveldprojects.be- Kunstpaviljoen-Gent6.jpg

Meer informatie over dit project?