Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Residentie
Schroder

Een elegant en verfijnd gebouw op een canvas dat elke dag anders is

CONCEPT

5 appartementen

STATUS

Afgewerkt

PERIODE

2020-2022

LOCATIE

Koksijde

ARCHITECT

CAAN Architecten

Residentie Schröder bestaat uit 5 appartementen onder eenzelfde piramidale daklijn als de buurwoning. Zo gaat het discreet op in de omgeving. Maar achter de gevel pakt het uit met een weloverwogen architectonische surplus. Het is een kleinschalige en zeer gestileerde residentie, ontworpen door CAAN Architecten.

Rustgevende ritmiek

U vindt het aan aan de Bettystraat in Koksijde op een minimale afstand van duinen en zee. In die natuurlijke omgeving manifesteert residentie Schröder zich bescheiden met karakteristieke raamkaders van afrormosia en dito verspringende lamellen. Het straalt een rustgevende ritmiek uit met 8 inspringende terrassen vormgegeven met grote grijskleurige en kleine hout- en zwart metaal-kleurige elementen.

Stijl noch De Stijl

Geen van beide waren een leidraad voor CAAN Architecten bij het vormgeven van deze unieke residentie. Zij keken eerder naar de ascetische en esthetisch hoogstaande vormgeving die Schröder-Rietveld kenmerkte. CAAN Architecten geeft de residentie vooral kleur met natuurlijke en kwalitatieve materialen.

01
02
03
04
05
drag

Interieur

Voor het interieur van één van de appartementen schakelden de bewoners Kontekst Interieur Architecten in. Hun briefing was eenvoudig: open keuken, flexibele ruimtes voor bezoekende kinderen, focus op het uitzicht en een verbinding tussen de twee verdiepingen van het duplex appartement.

Het resultaat is klassiek, maar toch anders. Met bijvoorbeeld op maat gemaakte afwerkingen met designklassiekers en een keramische claustra van Atelier Franssens die de toegangsdeur aan het zicht onttrekt.

Een maatwerk glazen kast vormt een perfecte aanvulling op de tafel Forme libre van Charlotte Perriand voor Cassina.

In de badkamers domineert het ritme van de rechthoekige tegels. De afgeronde hoeken verzachten de muren. De wastafels zijn op maat gemaakte betonnen meubelstukken.

Next projectTheo van Doesburg
Theo van DoesburgNext project
(Residential)