Omdat
Toparchitectuur
Ons Verbindt.

Peter & Thomas Moerman

icon-toggle
about
signatures

Rietveld

'OMDAT TOPARCHITECTUUR ONS VERBINDT'

 

Twee broers met een grote liefde voor toparchitectuur: dat is Rietveld. Architectuur die al jaren de toon zet voor de gehele vastgoedmarkt. Rietveld inspireert, innoveert en bouwt tijdloze moderniteit. Gedreven door vorm, niet door rentabilitiet per steen. Voor u en voor ons, omdat toparchitectuur ons verbindt. 

 

Visie - 'Less is more'

'Less is more' was oorspronkelijk een alinea in het 19° eeuwse gedicht 'Andero Del sarto' (Robert Browning) maar dankt zijn bekendheid als quote aan de architect Mies van der Rohe' die het gebruikte als een synoniem voor 'minimalisme'.

 

De term minimalisme is de...

Rietveld

'OMDAT TOPARCHITECTUUR ONS VERBINDT'

 

Twee broers met een grote liefde voor toparchitectuur: dat is Rietveld. Architectuur die al jaren de toon zet voor de gehele vastgoedmarkt. Rietveld inspireert, innoveert en bouwt tijdloze moderniteit. Gedreven door vorm, niet door rentabilitiet per steen. Voor u en voor ons, omdat toparchitectuur ons verbindt. 

 

Visie - 'Less is more'

'Less is more' was oorspronkelijk een alinea in het 19° eeuwse gedicht 'Andero Del sarto' (Robert Browning) maar dankt zijn bekendheid als quote aan de architect Mies van der Rohe' die het gebruikte als een synoniem voor 'minimalisme'.

 

De term minimalisme is de benaming van een trend in het design en de architectuur en wordt in die context omschreven als 'de afwezigheid van onnodige elementen', en de pure essentie. Mies van der Rohe adopteerde 'Less is more' als zijn levensmotto. "Less is more describes my aesthetic tactic of arranging the numerous necessary components of a building to create an impression of extreme simplicity."

 

"Less is more" slaat niet enkel op de pure essentie in de architectuur van Mies van der Rohe maar is ook toepasbaar op de visie van Rietveldprojects die zich sinds jaar en dag inzet voor pure en tijdloze ontwikkelingen. Om diezelfde hoogstaande kwaliteit en pure detaillering te kunnen nastreven is er een beperking in het aantal vastgoed ontwikkelingen die jaarlijks worden opgestart.

 

Volgens de zaakvoerders, Peter en Thomas Moerman staat de begeleiding en het persoonlijk contact met de klanten centraal. "Je moet niet de grootste zijn in wat je doet maar wel de beste in onze niche van architecurale ontwikkelingen. We zoeken naar een bepaald raffinement in onze gebouwen. We zijn fier op hetgeen we reeds ontwikkeld hebben en de doorgedreven design en service in de bouwfase is onze beste reclame. We hebben een duidelijke lange termijn politiek."

Historiek

Rietveld Bouwprojecten n.v. is ontstaan uit de patrimonium vennootschap Vervamo Holding nv. van de familie Moerman en was sinds 1992 sporadisch actief op de markt van bouwpromotie en -ontwikkeling.

 

Peter Moerman, heeft na zijn MBA PUB '98-'99 aan de Vlerick school Gent gedurende 7 jaar een ruime ervaring opgebouwd bij de multinational Unilever. Thomas Moerman startte na zijn studies en de daarbij horende Erasmus periode aan de Ecole Supérieure de Commerce in Troyes (Frankrijk) zijn loopbaan direct in het Brusselse vastgoed.
Beide zijn gedelegeerd bestuurder van Rietveld Holding nv, Rietveld Bouwprojecten nv en de hiermee verbonden vennootschappen.

What's in a name?

Onmiskenbaar roept de naam Rietveldprojects de associatie op met de Nederlandse architect meubel ontwerper Gerrit Rietveld. La petite histoire wil dat er echter meer speelt dan een ode aan de Stijl en diens pionier der Nieuwe Bouwen.

 

De ouderlijke woning waar Rietveldprojects ontstond bevond zich in de Rietveldstraat. Een gelukkig toeval. Rietveld bouwprojecten nv groeide als familiezaak uit en deelde evenwel de visie van de eerder vernoemde Nederlandse grootmeester in de bouw van kwalitatief hoogstaande en differentiërende meergezinswoningen.

 

'Omdat Toparchictuur ons verbindt' is de rode draad doorheen al onze projecten. Vandaar dat de namen van die hedendaagse projecten ook telkens als eerbetoon verwijzen naar de grote architecten en designers van de 20ste eeuw. 

Peter Moerman
Owner / General Management

+32 476 878 877

Thomas Moerman
Owner / General Management

+32 496 10 40 40

Sofie Debels
Accountant / Financiën / Administratie

Lid I.A.B. nr. 12838-N

+32 9 247 77 77

Rik Vanhevel
Rietveld Services

+32 479 03 96 73

+32 9 247 77 77

Lieselot Copieters
Ir. Architect / Klant- en werfopvolging

+32 476 64 03 97

+32 9 247 77 77

Sabato (12.12.2020)
Under one Roof

‘Het huis werd in 1890 gebouwd door de burgemeester van Ledeberg, nu een deelgemeente van Gent. Hij wou een buitenverblijf in Gent centrum. De geschiedenis herhaalt zich, want we wonen met ons gezin ook in de Gentse rand en gebruiken het huis als weekendverblijf. We zijn hier toerist in eigen stad: we leren Gent op een nieuwe, relaxte manier kennen. Op zondag mogen de kinderen alleen naar de bakker, gaan we samen een ijsje eten of kijken we op het dakterras naar de ondergaande zon. We hebben er mooi zicht op de Reep, de torens van Gent en de Krook-bibliotheek: compleet omgeven dus door oud en nieuw, verleden en toekomst,’ vertelt Peter Moerman.  

lees het artikel

 

Tekst Thijs De Meulemeester - Foto's Tim van de Velde

King George (18.09.2020)
Metselverbanden - De veelzijdige 'baksteen' in de maag.

Hij is vermoedelijk 7000 jaar oud en is vandaag hipper dan ooit: de baksteen. Ook bij Rietveld wordt het oeroude materiaal vandaag tot toparchitectuur gestapeld. In gebogen, geschrankt of trapverband, de bouwkundige mogelijkheden zijn dankzij een rits metselverbanden eindeloos en blijven verbazen. Verschillende manieren waarop bakstenen worden gebouwd brengen verschillende motieven en daardoor ook visuele variaties met zich mee. We nemen je mee langs enkele realisaties waar de gebakken steen de hoofdrol speelt en zorgt voor een unieke uitstraling.

De Standaard / Het Nieuwsblad / De Gentenaar (25.01.2019)
Minimalisme aan de Belgische kust.

Ook aan de Belgische kust vind je inspirerende en strakken hedendaagse architectuur. En vaker dan je denkt, hebben twee broers daar de hand in. 

De Standaard / Het nieuwsblad / De Gentenaar - Jan Bosteels (25.01.2019)
Bunkers

Beste Lezer, 

 

"Den Bunker". Dat was de bijnaam van het huis waar Peter en Thomas Moerman, zaakvoerders en bezielers van Rietveld Projects, hun jeugd doorbrachten. De reden?

Het was een strak vierkant gebouw, volledig gesloten langs de straatkant. In de jaren zeventig vonden de omwonenden dat maar niets. Het verhaal klinkt me bekend in de oren. In de jaren zeventig bestond een van de fervente wandelingen met de auto van mijn oma erin om door een straat in de buurt te rijden, waar niet een of twee, maar met gemak vijf kubussen stonden.

 

 

Knack Weekend - Deco special (09.05.2018)
Villa de Nil

Een wandeltip voor architectuur liefhebbers: op het einde van de Soensenspark in Sint-Denijs-Westrem staan twee bijzondere gebouwen naast elkaar. Het eerste is nieuw gebouwd en valt op met doorkijkarchitectuur, het tweede dateert uit 1935 en is een mix tussen pakketbootstijl en art deco. In het ene huist de nieuwe showroom van Obumex, het nadere is recent gerenoveerd en blinkt als een nostalgisch juweeltje naast de nieuwe bouwbuur. De Twee gebouwen hebben dezelfde eigenaar, rietveldprojects. Dat is een projectontwikkelaar - maar schrap dat woord want het doet hun oneer aan - met thuisbasis aan de kust, maar vooraal veel klanten in het binnenland.

Sabato Magazine / De Tijd (06.10.2018)
Wie koopt dat?

Peter Moerman, over zijn 'Life Flow' van Mathias Claerhout.

 

Toen we zes jaar geleden dit huis kochten, stonden er al beelden in de tuin. Op dat moment had ik net dit werk van Mathias Claerhout gezien op een expo in Lissewege. Het was een risico maar we dachten dat de ronde, vloeiende vorm mooi zou contrasteren met de hoekige structuur van de woning. ...

 

'Onze 3 dochters gebruiken het werk ook als hun klimrek.'

Audi e-magazine & Le Soir (21.03.2018)
Lancering Audi A7 - Kunstzinnige intelligentie "Bouwen en programmeren met het oog op morgen"

Het Rietveld-DNA is ondertussen welgekend aan de Belgische kust. En toch zien de broers een evolutie: “Toen we 12 jaar geleden startten, deed niemand wat wij deden. Mensen hielden niet van onze Less is more-stijl zonder tierlantijntjes. Geleidelijk aan is dat veranderd. Tijd dus om onszelf nu te vernieuwen. Innovation is growth. We willen niet per se groter worden, maar exclusiever en vernieuwender.”

 

https://www.nl.audi.be/audimagazine/Special/570

@elledecor USA (13.02.2018)
39.221 Instagram likes voor onze Josph Dirand keuken!

39.221 Instagram likes! Meer dan 500 lovende reacties.

Ongelooflijke respons op onze Joseph Dirand keuken in Villa de Nil.

die Obumex heeft uitgevoerd in ons nieuw bijhuis/kantoor in Gent. De steen werd geleverd door @van_den-weghe

Trends Style (09.10.2017)
Taming the triangle

“Naast het claustra-verband is er ook de schakering van vlakken. Enerzijds zijn er de horizontaal vermetselde boor- den, anderzijds is er de invulling tussen de ramen die verti- caal is uitgemetseld. Zo krijgen we een soort panelenstruc- tuur waarbij de voegen geaccentueerd zijn met een dunne strook natuursteen, een soort schaduwvoeg. Het zijn net zulke elementen die een gebouw net iets meer geven. Een klassieke promotor zou zeggen: dat kost te veel geld, met- sel die bakstenen maar gewoon in halfsteenverband, zon- der dat dure lijntje natuursteen. Rietveld Bouwprojecten ziet de meerwaarde in van die kleine details.” 

icon-star

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs 2015

In de categorie nieuwbouw meergezinswoning werden 7 kandidaturen ingediend. In deze categorie was de discussie snel beslecht. De projecten van Govaert & Vanhoutte, blijven mooi, rustig evenwichting en geapprecieerd, maar het project Bauhaus (CAAN architecten) werd als laureaat benoemd. 

icon-star

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs 2011

Maandag 5 september werden in het gemeentehuis de laureaten voor de Koksijdse architectuurprijs bekendgemaakt. Voor de categorie nieuwbouw waren er 7 kandidaten. 

icon-star

Westkust ondernemer van het jaar

Een mooie bekroning voor de gedreven jonge broers Thomas en Peter die er een punt van maken om projecten neer te zetten met een passie voor architectuur. Hun realisaties zijn dan ook een meerwaarde voor onze regio. - einde citaat.

icon-star

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs 2009

Residentie Periscoop integreert zich door het respecteren van het reliëf en kenmerkt zich door interactie met het nabijgelegen natuurreservaat. Tevens heeft de indeling voldoende woonkwaliteit en is attractief. Ondanks de sobere en strakke vormgeving straalt de woning het vakantiegevoel uit dat typerend is voor de omgeving . 

Jobs

Geen openstaande vacatures

Tot op heden hebben we geen openstaande vacatures maar vrije solicitaties worden steeds met de nodige aandacht en in alle discretie behandeld.