Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Over Rietveld Projects

Omdat
top­architectuur
ons verbindt

Rietveld Projects opende officieel haar deuren in 2005. Maar het verhaal achter het bedrijf van de broers Peter en Thomas Moerman begon al veel eerder. En niemand kan dat beter vertellen dan zijzelf.

Liefde voor esthetiek

Ons ouderlijk huis was een ontwerp van Piet Gellynck en onze ouders richtten het in met zeer smaakvolle kunst- en meubelstukken. De keuzes voor die stukken maakten we als gezin. Zo kregen wij de liefde voor esthetiek met de paplepel mee. Eén van die meubels, de ronde Tulip keukentafel van Eero Saarinen, staat nu overigens nog bij Thomas thuis.

“Haast u, langzaam”

Wijze woorden van onze grootvader en ons motto. Vanaf het begin was duidelijk dat wij met Rietveld niet zouden kiezen voor de snelle groei. Kwaliteit vinden we belangrijker dan kwantiteit. Met name de persoonlijke connectie met onze klanten is ons erg dierbaar. Liever dan tientallen medewerkers aan te sturen, kiezen wij voor kleinschaliger projecten waarbij wij onze klanten persoonlijk begeleiden.

Onze signatuur

De meest toonaangevende Rietveld projecten tot nu toe staan aan de Belgische kust en in het Gentse. Daar richten we ons op tijdeloze en elegante architectuur en een detaillering die in alle opzichten compromisloze kwaliteit ademt. “Less is More” is daarbij onze leidraad. Wij willen dat al onze realisaties het duidelijke Rietveld DNA uitstralen en jong en oud weten welke gebouwen Rietveld projecten zijn. Het was van in de beginnen de bedoeling om een merk te bouwen. Zonder compromissen. En we zijn er goed in. Omdat architectuur ons verbindt.

“Less is more describes my aesthetic tactic of arranging the numerous necessary components of a building to create an impression of extreme simplicity.”

Mies van der Rohe

Partners met de besten

Onze slogan is “Omdat toparchitectuur ons verbindt”. Het is ook onze belangrijkste parameter in de keuze van de partijen met wie we graag samenwerken. Dat zijn dan ook alleen toparchitecten zoals Govaert & Vanhoutte, Caan, Element, Callebaut en Magnus architecten. Voor onze binnenhuis architectuur hadden we ook reeds het plezier om, naast onze vaste architectecten die soms beide combineren, andere uitzonderlijke interieur talenten zoals Peter Ivens & Bea Mombaers, Frederic Kielemoes, 5AM, Studio Kontekst, Inside-Insight aan het werk te zien. Het is telkens een verrijkende ervaring.

Legacy

Wij zien elk gebouw als een referentie voor het volgende, in kwaliteit en tijdloosheid. We leggen regelmatig nieuwe accenten en we willen blijven vernieuwen, maar niet ten koste van alles. We laten ons niet leiden door trends maar lopen liever voorop. Zo bouwen we aan onze legacy en bouwen we verder aan onze merknaam. En dat is ons veel waard.

AWARDS EN ERKENNINGEN

Westkust ondernemer van het jaar

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs - 2015

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs - 2011

Winnaar 2-jaarlijkse architectuurprijs - 2009