Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Meer informatie?

Residentie
Frank Lloyd
Wright

Modernistische appartementen in Oostduinkerke

PERIODE

2024

LOCATIE

Oostduinkerke

STATUS

Instapklaar - Oplevering mei 2024
Laatste 3 appartementen beschikbaar

CONCEPT

6 appartementen
2 penthouse appartementen

ARCHITECT

CAAN Architecten

Concept

Modernistische eenvoud. Dat is het meest kenmerkende aan Residentie Frank Lloyd Wright; een ontwerp van Caan Architecten. Je treft dit aansprekend project aan in de Leopold-II laan tussen Oostduinkerke-bad en dorp. Het ligt zeer centraal, net tegenover de charmante tennisclub. Het bevat 6 appartementen en 2 exclusieve penthouses.

Architect Frank Lloyd Wright werd beroemd om zijn majestueuze ontwerpen waarbij hij de omliggende natuur naar binnen haalde. Buiten en binnen versmelten hier ruimtelijk in een horizontale opbouw en geometrische figuratie. De natuur kreeg geen ondergeschikte rol, maar versterkte zijn projecten. Zo ontstond een architectonische symbiose.

Die gedachte was ook leidend bij dit project. Na afronding worden grote blokken groen opnieuw aangebracht. In tegenstelling tot onze typische projecten in de duinen, zullen dat groenblijvende struiken en bomen zijn. Zo zal het gebouw omgeven en omarmd worden door de natuur.

Modernistische eenvoud
omarmd door de natuur

Van vaste stek tot pied-à-terre

Er zijn 2 penthouses van respectievelijk 69 m² en 93 m². Ze kunnen worden samengevoegd tot 1 penthouse van maar liefst 162 m². Een verfijnde modernistische uitstraling met een sober en eenvoudig palet aan materialen.

Alle appartementen variëren in grootte tussen de 81 m² en 95 m². De combinatie van vlakke gevelboorden, de verspringende gemetste penanten en de zijdelingse massievere muren zorgen voor een sobere afwisseling in de gevel.

Laatste 3 appartementen beschikbaar en instapklaar met de top variant b1 van Bulthaup keuken, prachtig afgewerkte badkamers met plafond hoge douches, plafond hoge deuren etc. De naastgelegen padel verdwijnt binnen een paar maanden (september 2024) ! Voor te tennissen, mini golf, padel en een lekkere pannenkoek met uw favoriete gerstenat kunt u wel nog in de nabijgelegen super charmante Tip-Top terecht.

 

“A good building is not one that hurts the landscape, but one which makes the landscape more beautiful than it was before the building was built.”

Frank Lloyd Wright

Een canvas van ingetogen afwisseling

Frank Lloyd Wiright gebruikte vaak bakstenen als bouwmateriaal in zijn ontwerpen, zoals in de talrijke prairie-stijlhuizen die hij ontwierp. Wright geloofde in het creëren van een harmonieus en geïntegreerd ontwerp, waarbij elk aspect van het gebouw, inclusief het gebruik van materialen, diende om deze visie te realiseren.

Hierdoor speelden bakstenen een belangrijke rol in de uitvoering van zijn architecturale ideeën. De gevel is een canvas van ingetogen afwisseling dankzij vlakke gevelborden, verspringende penanten (metselwerk rond bijv. ramen) en de zijdelingse massieve muren.

Tip-top ligging

Residentie FLW ligt ideaal; op wandelafstand van het strand, de prachtige natuur van Witte Burg en diverse winkels. De lokaal beroemde Tennisclub Tip-top biedt het hele jaar sporten als mini-golf, tennis en padel in de Tip-Top.

Oriëntatie op de zon

Hier is de zon uw compagnon. Ze wekt u in de ochtend. En in de namiddag en vroege avond geniet u ervan in de tuin achter of op uw terras.

 

A good building is not one that hurts the landscape, but one which makes the landscape more beautiful than it was before the building was built.

Prijzen

Prijzen

Tuin appartement  links : 525.000 €
Tuin appartement midden : 475.000 €
1° Verdieping links: 525.000 €

Garages:
Vanaf 55.000 € excl. kosten

Kosten:
Grondwaarde – 12% registratie
Constructie waarde – 21% Btw

Architectuur

Caan architecten is een Gents bureau dat is opgericht in 2000 door architect Koen Heijse. Sinds 2010 wordt het bureau samen met ir-architect Roel Cocquyt en Wannes Philips geleid.  Op heden bestaat het team uit 17 architecten.

Caan architecten is vooral gespecialiseerd in projecten die steeds conceptmatig uitgevoerd worden met oog op het kleinste detail. Veel van de projecten bevinden zich in een stedelijke context, waarbij groot belang wordt gehecht aan de omgeving en schaal van het totaalcomplex in relatie met de schaal van de individuele woonunit. Eveneens wordt er veel aandacht gegeven aan de interne woonkwaliteit van de woning of het appartement, hierbij zijn uitzicht, lichtinval en interne relaties essentiële elementen.

De doelstelling is er om op een vernieuwende manier hedendaagse architectuur te bouwen welke de beleving van het geheel en omgeving gevarieerd en aangenaam moeten maken.

Caan architecten werkt in exclusiviteit voor Rietveldprojects aan de kust  en heeft reeds verschillende realisaties ontworpen. (Mondriaan I, Mondriaan II, Theo Van Doesburg, Schröder, Eileen Gray, Rietveldhouse Gent, Rietveldhouse SDW, Charles & Ray Eames, Bauhaus, Joe Colombo, Noguchi, Rietveldhouse, Pierre Paulin, Alvar Aalto enz.)

Interesse in dit project?

Thomas Moerman

Owner / sales

+32 496 10 40 40
Next projectJosef Albers
Josef AlbersNext project
(Available)