Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Meer informatie?

Residentie
Josef Albers

Toparchitectuur in Oostduinkerke-Bad

CONCEPT

15 appartementen en een penthouse

STATUS

Lancering

PERIODE

Start mei 2023

LOCATIE

Oostduinkerke Bad

ARCHITECT

Element architecten

Deze residentie vind u aan de Albert-I laan 91 in Oostduinkerke-Bad en heeft een Zuid-Oost oriëntatie. Uit de wind, zeer zonnig en net om het hoekje bent u aan de dijk en het strand van Oostduinkerke.

Residentie Josef Albers bestaat uit 15 appartementen en een penthouse appartement en is een ontwerp van het jonge Gentse bureau Element architecten. Deze nieuwe Rietveld residentie ademt onze visie. Het is een tijdloos streven naar de schoonheid in architectuur. Een stijlvol, meticuleus evenwicht tussen soberheid en verfijning.

Kleur in de ruimte

Kleur als onderdeel van architectuur

Josef Albers was een Duitse kunstenaar en docent die bekend staat om zijn werk rond kleur en vorm. Hij deed onderzoek naar de relaties tussen kleuren en de invloed van kleuren op onze waarneming van de wereld.  Zijn aanzienlijke invloed op de moderne architectuur zien we vooral terug in zijn concept van “kleur in de ruimte”. Hij geloofde dat kleur niet alleen een oppervlakkige bijdrage had, maar ook een fysieke aanwezigheid kon hebben in de architectuur.

Dankzij Josef Albers beschouwen we kleur niet langer als decoratie, maar als een integraal onderdeel van architectonische ontwerpen. Moderne architecten namen dit idee over en en experimenteren nu volop met kleur in de ruimte. Bijvoorbeeld met gekleurde ramen, wanden en plafonds, toegevoegde gekleurde accenten in ontwerpen van interieurs. Vandaag de dag is Albers’ visie nog relevant en een inspiratie voor vele architecten. Zijn invloed is zichtbaar in talloze moderne architecturale projecten wereldwijd.

In deze nieuwe residentie is het groene accent in de ramen en de ontvangst een belangrijk onderdeel van de architectuur. Helemaal in lijn met Josef’s visie en een perfect eerbetoon aan deze pionier.

Zuid gericht = zon gericht

De voorgevel geeft zicht op de leefruimtes die op het zuiden zijn gericht. Deze ruimtes hebben deels inpandige terrassen en daarmee een optimale lichtinval.

 

Materialisatie

We kozen voor materiaal met een fijne grijze bezetting, geflankeerd door olijfkleurige ramen en borstweringen. Deze elementen verstoren de openheid naar de leefruimtes nauwelijks en dragen met hun details bij aan een elegant geheel.

Het gelijkvloerse deel vormt een mooi contrast met het handelsgedeelte, dat rijk is aan ramen, en met de toegang naar het private gedeelte. Daar is de beglaasde ontvangsthal weggewerkt achter geperforeerde platen die een mooi visueel filter vormen voor het straatbeeld.  Op de hogere bouwlagen van de achterkant vinden we dezelfde materialen, details en openheid van de voorgevel.

Op een schelpworp van het strand

Ligging

Residentie Josef Albers heeft een zeer centrale ligging in Oostduinkerke-Bad en is gesitueerd in de Albert-I Laan 91.

In de directe omgeving van deze appartementen vindt u onder andere talloze leuke restaurant en geweldige bakkers. Wandel de hoek om en u kijkt uit over het mooiste en meest uitgestrekte strand van de Belgische kust!

Interieur

Het interieur van residentie Josef Albers ademt dezelfde elegantie als het exterieur. Beide zijn het resultaat van de hoge kwaliteitsvereisten die Rietveld ontwikkelingen kenmerken.

Laat uw ogen strelen door de plafondhoge deuren en de natuurlijke en hoogwaardige materialen. Van eiken parket tot volledige uitgeruste keuken van sistem.be,  badkamers met Duravit sanitair en inloopdouches tot aan de camerabewaking; aan alles is gedacht en maximale aandacht geschonken. Alles staat in dienst van wooncomfort en de rust die zo karakteristiek is voor sublieme architectuur.

Verkoop

Appartement suite vanaf 215.000 € excl. kosten
Appartementen met 2 slpks vanaf 495.000 € excl. kosten
Appartementen met 3 slpks vanaf 525.000 € excl. kosten

 

Architectuur

Element Architecten

Element Architecten is een bureau voor hedendaagse architectuur onder leiding van Mattias Verschueren en Joris De Schepper. Hun architectonische eenvoud en keuze voor eerlijke materialen zorgen voor hedendaagse realisaties die zich op geen enkele wijze opdringen aan hun omgeving, maar juist de balans versterken. Zo  tracht Element Architecten trends te overstijgen en een tijdloos geheel te creëren.

Elk ontwerp start met een grondige analyse van de wensen van de opdrachtgever, de regelgeving en de context Daarbij vragen ze zich bij alles of hoe ze niet het nieuwste maar het beste voorstel kunnen formuleren.  Vanuit een sterk concept verfijnen ze het ontwerp naar een zuivere planopbouw met een optimale ruimtelijke beleving. Een juiste materialisatie en een doorgedreven detaillering zorgen steeds voor een uniek eindresultaat.

Interesse in dit project?

Thomas Moerman

Owner / sales

+32 496 10 40 40
Next projectFrank Lloyd Wright
Frank Lloyd WrightNext project
(Available)