Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Closed at the outside,
open at the inside

HOUSE MC - EXTERIOR

CONCEPT

Gezinswoning met ondergrondse garage

STATUS

Afgewerkt

PERIODE

2014-2016

LOCATIE

Oostduinkerke

ARCHITECT

CAAN Architecten

Gesloten eenheid van beton

Aan de buitenkant lijkt het een gesloten eenheid van beton. Maar eenmaal binnen zorgt met name het split level systeem voor een gevoel van ruimte, terwijl het ook de slaapvertrekken aan het zicht onttrekt. HOUSE MC is een eigentijdse woning aan de Stuifduin ‘De witte Burg’ die is ontworpen van binnenuit. Het bescheiden perceel grenst aan een openbaar speeltuintje en de combinatie van de oriëntatie en privacy vroeg om nogal wat denkwerk.

Privacy en geborgenheid

Privacy en geborgenheid botsen meestal met termen als transparantie en openheid. Maar alleen al het terras nodigt de buitenwereld en vooral de zon van harte uit. Dankzij een grote, ronde opening erboven waardoor de zon van opkomst tot ondergang te zien is. De grote en alom aanwezige raampartijen in de woning brengen ook binnen een zee aan licht.

Geborgen en ruimtelijk

Warm en contrastrijk minimalisme

Minimale oppervlakte, maximale beleving

De familie woning  is gebouwd op een bescheiden oppervlakte. De tuin is klein, maar loopt over in de openbare speelplaats. Ideaal voor de 2 jonge kinderen en bijkomende levendigheid op het openbare speelplaatsje achter het huis geeft de bewoners een ‘instant-vakantiegevoel’.

Warmhartig minimalisme

In dit project is een krachtig voorbeeld van de visie van Rietveld Projects. Dankzij een resolute keuze voor architectuur die harmonieert met de menselijke omgeving. Bouwwerk en materialen dringen zich niet op maar omarmen House MC als een discrete huls. Zie het als een warme vorm van minimalisme.

Aan de buitenkant lijkt het een gesloten eenheid van beton met 1 groot raam van 5 meter hoog en een inrijhelling naar een ultra ruime garage die het volledige perceel beslaat. Eenmaal binnen zorgt het split level systeem voor een gevoel van ruimte.
01
02
03
04
05
06
07
08
drag

“De grote witte wandvlakken en het koele beton zorgen voor een fraai contrast.”

Next projectHouse MC – Interior
House MC – InteriorNext project
(Interior)