Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

House MP

Pieces of art passing in the blue sky

CONCEPT

Gezinswoning

STATUS

Afgewerkt

PERIODE

2000-2002

LOCATIE

Gent

ARCHITECT

Govaert & Vanhoutte Architects

Deze familiewoning in de rand van Gent, werd ontworpen in 2000 door Govaert & Vanhoutte architects en behoudt tot op heden nog steeds zijn heldere, verfijnde uitstraling.

Bij het betreden van de woning heeft men rechts een ontvangstruimte met open haard en tafel om familie en vrienden en klanten te ontvangen voor een diner, en links, afgescheiden van dubbele schuifdeuren de dagelijkse leefruimte. Een living met haard en een buro die zowel zijn connectie behoudt met de vijver voor de deur en het gezinsleven die zich afspeelt in de living en de ruime hedendaagse keuken. In de met inox afgewerkte keuken bevindt het kookvuur zich onder het werkblad. Het werkblad opent zich aan de hand van een liftsysteem.

Via de keuken kan men zich begeven naar de garages, inbouw frigo of de spa ruimte. Op het slaapverdiep bevinden zich 3 kinderkamers, een logeerkamer en een ruime masterbedroom waar de slaapruimte naadloos overloopt in de dressing en badkamer. Alles kan afgesloten worden door schuifdeuren.

01
02
03
04
05
06
07
08
09
drag

Architectuur

Govaert & Vanhoutte Architects is een Belgisch architectenbureau bekend om hun modernistische architectuur stijl. Ze streven naar eenvoud en functionaliteit in hun ontwerpen, waarbij ze gebruik maken van heldere lijnen en geometrische vormen. Ze houden ook rekening met het milieu en proberen in hun ontwerpen een evenwicht te vinden tussen natuurlijke elementen en technologie. Het werk van Govaert & Vanhoutte Architects is herkenbaar aan hun gebruik van materiaal, zoals beton en glas, en hun aandacht voor detail en verfijning.

Next projectOscar Niemeyer
Oscar NiemeyerNext project
(Residential)