Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Japanese zen architecture

Residentie Marianne Brandt

CONCEPT

13 appartementen

PERIODE

2021-2022

LOCATIE

Sint-Idesbald

ARCHITECT

Element architecten

FOTO

Eli Lammertyn, Cafeïne

Residentie Marianne Brandt is gelegen in Sint-Idesbald. Het ontwerp van het jonge Gentse bureau Element architecten bestaat uit 2 woonvolumes. De hedendaagse architectuur van deze nieuwe Rietveld residentie is niet alleen een kwestie van stijl, maar ook van visie en een meticuleus evenwicht tussen soberheid en verfijning. Het is een tijdloos streven naar de schoonheid in architectuur.

Materialisering

De gedachte achter deze opbouw en de gekozen materialen was: rust. De 2 volumes staan tegen de achterste bouwgrens aan. Zo ontstaat meer openheid aan de zuidkant. Daar bevinden zich de inpandige terrassen.

Het zorgt er ook voor dat het ontwerpt de morfologische overgang vormt tussen de hoogbouw aan de Koninginnelaan en de kleinschalige bebouwing richting Sloepenlaan.

De luifels zijn opgebouwd uit houten roostering. De zijdelingse beplanking aan de bovenkant geven veel detail en een korrel die contrasteren met de in elkaar opgaande betonvlakken. De witte kleur van het gebeitste hout in contrast met het donkere antraciet en zwart beton in het zicht, versterken dat effect. Ingeklemde, glazen borstweringen en een doorlopende vloerbeplanking over de luifels maken het geheel voor het oog veel groter.

Rustig gelegen op een steenworp van het strand en de duinen en op wandelafstand van het culinaire centrum van Sint-Idesbald

Ligging

U vindt Residentie Marianne Brandt tussen de Koninginnelaan en de Sloepenlaan, op een steenworp van het strand en de duinen. En op wandelafstand van het culinaire centrum van Sint-Idesbald waar u sterrenrestaurant Carcasse, Visrestaurant Julia, de befaamde slagerij Dierendonck en warme bakker Stephan Destrooper bezoekt.

Interieur

Het interieur van residentie Marianne Brandt ademt dezelfde elegantie als het exterieur en handhaaft de hoge kwaliteitsvereisten die eigen zijn aan de Rietveld ontwikkelingen. Plafondhoge deuren, natuurlijke en kwaliteitsvolle materialen gaande van eiken parket tot volledige uitgeruste keuken van Obumex of Bulthaup. Badkamers met Duravit sanitair en inloopdouches, camerabewaking, enz. Stuk voor stuk gericht op wooncomfort en de inherente rust eigen aan sublieme architectuur.

01
02
03
04
05
06
07
drag
Twee kleinschalige fijnzinnige gebouwen die door de doorgedreven detailleringen een link leggen met de Japanse architectuur.
01
02
03
04
05
06
drag

Interieur

Het interieur van residentie Josef Albers ademt dezelfde elegantie als het exterieur. Beide zijn het resultaat van de hoge kwaliteitsvereisten die Rietveld ontwikkelingen kenmerken.

Laat uw ogen strelen door de plafondhoge deuren en de natuurlijke en hoogwaardige materialen. Van eiken parket tot volledige uitgeruste keuken van sistem.be,  badkamers met Duravit sanitair en inloopdouches tot aan de camerabewaking; aan alles is gedacht en maximale aandacht geschonken. Alles staat in dienst van wooncomfort en de rust die zo karakteristiek is voor sublieme architectuur.

Architectuur

Element Architecten is een bureau voor hedendaagse architectuur, geleid door Mattias Verschueren en Joris De Schepper. De architectonische eenvoud en eerlijke materialen zorgen voor hedendaagse realisaties die zich op geen enkele wijze opdringen aan hun omgeving maar juist de balans versterken. Op deze wijze tracht Element Architecten trends te overstijgen en een tijdloos geheel te creëren.

Elk ontwerp start met een grondige analyse van de wensen van de bouwheer, de regelgeving en de context waarbij ze alles opnieuw in vraag durven stellen zodat niet het nieuwste maar het beste voorstel geformuleerd kan worden. Vanuit een sterk concept wordt het ontwerp verder verfijnd naar een zuivere planopbouw met een optimale ruimtelijke beleving. Een juiste materialisatie en een doorgedreven detaillering zorgen steeds voor een uniek eindresultaat.

Interesse in dit project?

Next projectJosef Albers
Josef AlbersNext project
(Available)