Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Meer informatie?

Residentie
Lina Bo Bardi

Modernistische residentie met frontaal zicht op beschermd natuurgebied en zee.

CONCEPT

5 ruime appartementen
1 penthouse appartement

STATUS

Chappe- en plakwerken

PERIODE

Oplevering zomer 2023

LOCATIE

Oostduinkerke

ARCHITECT

CAAN Architecten

Deze nieuwe meergezinswoning bestaat uit 5 ruime appartementen en 1 penthouse-appartement met een terras van 200m2. Dankzij de zeer uitzonderlijk ligging heeft het een frontaal duin- en zeezicht. Een levend schilderij voor de bewoners.

Residentie Lina Bo Bardi vindt u aan de Mooi Verblijflaan 4 in Oostduinkerke. Het is een ontwerp van Caan Architecten.

Architectuur die opgaat in de omgeving

Dit beschermd natuurgebied is één van de meest unieke stukjes kustlijn van België. U bent verzekerd van levenslang onbelemmerd duinen- en zeezicht. Via een klein paadje loopt u zo naar het strand.

Alle appartementen bieden een adembenemend frontaal of zijdelings zicht op zee.

“Gelegen in het hart van de meest aansprekende en unieke kustlijn van België”

Materialisatie

Specifieke voegtechniek

De specifieke voegtechniek benadrukt de horizontaliteit en de strakke aflijning in de monolithische bakstenen gevel. Samen met de grote raampartijen en glazen balustrades brengt het de duinen als het ware binnen in de leefruimte. Zo ontstaat er een zeldzame symbiose tussen de tijdloze architectuur en het natuurgebied.

Duinen appartement

verbluffend duplex appartement

Er is slechts 1 appartement waarin u van zowel vanuit de leefruimte, keuken, living als de slaapkamers rechtstreekse connectie hebt met de alomtegenwoordige duinen. Omringd door een natuurgebied en duinen. U staat op en gaat er mee slapen. Hoe uniek is dat…

Het duplex appartement van 169 m2 bestaat uit 2 plateau’s. Op het bovenste verdiep bevindt zich de hall, living, eetplaats en Obumex keuken met aanpalend een 7 meter breed terras. Ideaal gepositioneerd voor een uitgebreid ontbijt, lichte zomer lunch of lang uitgerekte avond aperitief met de ondergaande zon.

Op het beneden verdiep zijn er 3 slaapkamers en 2 badkamers met douches en een inloop dressing. ‘s Morgens stapt u blootsvoets via de duinen of het nabijgelegen strandwegeltje naar de zee voor een vroege ochtendwandeling of verfrissende duik. Indien de kinderen of kleinkinderen op een ontiegelijk vroeg uur reeds in het zand willen spelen schuift u hun slaapkamer raam wat verder open en kunnen ze naar hartelust beginnen ravotten in het zand.

Indien u gasten heeft dienen ze niet via de slaapkamers naar uw privé duin te gaan maar is er een aparte terrasdeur met toegang tot een overdekt buitenruimte. Aansluitend vindt u een grote berging voor alle zitkussens en de BBQ. De mogelijkheid bestaat ook een om een ingebouwde buitenkeuken te voorzien zodat u niet telkens naar boven voor een gekoeld drankje. Indien de drank zou op zijn heeft u de keuze om dit alsnog te halen via de uitgewerkt buitentrap of via de binnentrap. En wat als u niet via de trap kan. Geen probleem. Dan neemt u de ingebouwde huislift naar de leefruimte.

Interieur : Obumex signature.

“Ontwaken met het zachte geruis van de zee en het helmgras. Hier ervaar je het rustgevende effect van de zee, 365 dagen per jaar.”

01
02
03
04
05
06
drag

365 dagen per jaar frontaal zeezicht

Ontwaken met het zachte geruis van de zee en het helmgras. Hier ervaar je de rust van de zee als nergens anders. Op de gelijkvloers- en de eerste verdieping achteraan geniet u van een frontaal zee- en duinenzicht! Hier bevindt zich een ruim appartement van 144 m² met 3 slaapkamers en een leefruimte die zich over de volledige breedte van het gebouw situeert.

Panoramisch uitzicht op de duinen

Penthouse

Het penthouse in deze woning is volstrekt uniek! De totale verdieping beslaat maar liefst 387 m², verdeeld in een buitenterras van 227 m² en een leefgedeelte van 160 m². Het penthouse biedt een panoramisch uitzicht van 180° op de schitterende duinen.

Architectuur

Caan architecten is een Gents bureau dat is opgericht in 2000 door architect Koen Heijse. Sinds 2010 wordt het bureau samen met ir-architect Roel Cocquyt en Wannes Philips geleid.  Op heden bestaat het team uit 17 architecten.

Caan architecten werkt in exclusiviteit voor Rietveldprojects aan de kust. Zij hebben reeds verschillende realisaties ontworpen: (Mondriaan I, Mondriaan II, Theo Van Doesburg, Schröder, Eileen Gray, Rietveldhouse Gent, Rietveldhouse SDW, Charles & Ray Eames, Bauhaus, Joe Colombo, Noguchi, Rietveldhouse, Pierre Paulin, Alvar Aalto enz.)

Caan architecten is vooral gespecialiseerd in conceptmatige projecten, uitgevoerd met aandacht voor het kleinste detail. Veel van de projecten komen tot stand in een stedelijke context. Daarbij hechten ze groot belang aan de omgeving en de schaal van het totale complex in verhouding tot die van de individuele woonunit. Ook besteden ze veel aandacht aan de interne woonkwaliteit van de woning of het appartement. Daarbij zijn uitzicht, lichtinval en interne relaties essentiële elementen. Hun doelstelling is om op een vernieuwende manier hedendaagse architectuur te bouwen die de beleving van het project en de omgeving gevarieerd en aangenaam moet maken.

Interesse in dit project?

Thomas Moerman

Owner / sales

+32 496 10 40 40
Next projectMondriaan
MondriaanNext project
(Available)