Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Meer informatie?

Residentie
Mondriaan

Wanneer abstractie vorm krijgt

CONCEPT

41 appartementen + 3 Handelsruimten + 50 staanplaatsen

STATUS

Laatste 2 te koop

PERIODE

2021-2023

LOCATIE

Gent (Sint-Denijs-Westrem)

ARCHITECT

CAAN Architecten

FOTO

Michiel Vergauwe Photography

Residentie ‘Mondriaan’ vindt u aan de Jean-Baptiste de Gellincklaan, aan de rand van het centrum van St-Denijs-Westrem. Het project staat tussen een bestaand woonproject en enkele eengezinswoningen, achteraan kijkt het project uit op een beschermde groenzone.

De residentie bestaat uit 2 grotere units: Mondriaan I & Mondriaan II. Beide hebben ze een handelsruimte op de begane grond en een gemeenschappelijke,  ondergrondse parkeergarage. Samen tellen beide units 41 appartementen, 2 gelijkvloerse handelsruimtes, 46 ondergrondse parkeerplaatsen en 29 gelijkvloerse parkeerplaatsen. In de parkeergarage vindt u ook nog eens 132 fietsparkeerplaatsen, 41 private bergingen en de nodige tellerlokalen.

De tuinzone achter de gebouwen wordt zo aangelegd dat het een natuurlijke overvang vormt naar de achterliggende, beschermde groenzone.

Triomferend in harmonie

Sierlijke elegantie

Kunstenaar Piet Mondriaan componeerde jarenlang vlakken op basis van zwarte lijnen. Op dezelfde manier werken de architecten van CAAN hier om tot abstracties van gevelsteen met beige nuances te komen. De locaties van balkons en nissen zijn weloverwogen gekozen om het framework te versterken met zwart aluminium schrijnwerk.

Zo ontstaat een gebouw met een sierlijke elegantie die van het zorgvuldig aangelegde terrein via ‘V’ tot niveau drie reikt. Het herbergt vele dienstverlenende functies op de begane grond en op de volgende verdiepingen 18, respectievelijk 23 appartementen. Geparkeerde auto’s en gestalde fietsen hebben een plek ondergronds om zo de visuele eenheid en rust van het residentiële complex niet te verstoren. Zo ontstaat een hoogwaardige kwaliteit van wonen, van kelder tot gang van keuken tot woonkamer. Een kwaliteit met eenvoud als een van de belangrijkste componenten.

Mondriaan I en Mondriaan II kenmerken zich door hoge standaard in bouw en afwerking. Zo ontstaat een residentieel complex waarin harmonie de grote winnaar is.

De grens als voorstad

Optimale ligging

De ligging van Residentie “MONDRIAAN” is optimaal:  op een boogscheut van Gent en perfect ontsloten richting Sint-Martens-Latem, De Pinte, Zwijnaarde, Afsnee. De verbindingen naar de E40 en E17 zijn vlakbij.

Vanaf de Jean-Baptiste de Ghellincklaan ben je op twintig minuten met je fiets in hartje stad. Met de auto zelfs dubbel zo snel. De beste plek om te parkeren is aan de rand, waarmee u dus eigenlijk nog in Sint-Denijs-Westrem bent. De Rietgracht bepaalt hier deels de grens van de voorstad. En dat mag dan geen Leie zijn, maar waar ging de Gentse (en Belgische) high-society bijna een eeuw lang naar toe? Naar de paardenkoersen op het Willemsveld. In Sint-Denijs-Westrem.

Willemsveld werd begin 20e eeuw een vliegveld en speelde een belangrijke rol in het luchtverkeer tussen beide wereldoorlogen in. Het vliegveld heeft plaatsgemaakt voor Flanders Expo, waar talloze beurzen en grote evenementen plaatsvinden.

De ligging van Residentie Mondriaan is optimaal. Op een boogscheut van Gent en perfect ontsloten richting Sint-Martens-Latem, De Pinte, Zwijnaarde, Afsnee en op 20 min sta je met de fiets in Gent centrum.

Parkeren

In Mondriaan I en Mondriaan II vindt u handelsruimtes en respectievelijk 18 en 23 appartementen. In totaal zijn er 46 ondergrondse parkeerplaatsen en 29 gelijkvloerse parkeerplaatsen. U kunt een garage huren zonder koopverplichting. Als u het appartement aanschaft als investering met het huurrendement als belangrijke factor, is die aankoop het overwegen meer dan waard.

Het centrum van Gent en station Gent Sint-Pieters zijn per fiets goed bereikbaar vanaf deze locatie. Maar er is meer voor fietsliefhebbers: In de parkeergarage is er plaats voor 132 fietsparkeerplaatsen, 41 private bergingen en de nodige tellerlokalen.

01
02
03
04
05
06
07
drag

Vloeiende overgang met de natuur

De mooiste complimenten worden niet uitgesproken. Bij Tuinen Pattyn klopt inmiddels al de derde generatie klanten aan voor hun droomtuin. Dat zegt alles over de stielmannen die in Residentie Mondriaan tekenen voor de tuinaanleg.

01
02
03
drag

Geluidsisolatie

Studiebureau De Fonseca maakt een akoestische studie op voor de appartementen.  Op basis van dit onderzoek komen er de nodige akoestische barrières volgens de norm NBN S01-400-1. Daarmee bent u verzekerd van ‘akoestisch comfort’. De verdiepingen worden gescheiden door akoestisch materiaal van de klasse 1 en een zwevende cementlaag. De extreme aandacht voor het akoestisch comfort in de individuele units ziet u ook terug in het gebruik van ontdubbelde muren.

Interesse in dit project?

Thomas Moerman

Owner / sales

+32 496 10 40 40

Architectuur

CAAN architecten is een Gents bureau dat is opgericht in 2000 door architect Koen Heijse. Sinds 2010 wordt het bureau samen met ir-architect Roel Cocquyt geleid.  Op heden bestaat het team uit 17 architecten.

Caan architecten werkt in exclusiviteit voor Rietveldprojects aan de kust  en heeft reeds verschillende realisaties ontworpen. (Theo Van DoesburgTheo van Doesburg, Schröder, Eileen Gray, Rietveldhouse Gent, Rietveldhouse SDW, Charles & Ray Eames, Bauhaus, Joe Colombo, Noguchi, Rietveldhouse, Pierre Paulin, Alvar Aalto enz.)

Caan architecten is vooral gespecialiseerd in conceptmatige projecten, uitgevoerd met aandacht voor het kleinste detail. Veel van de projecten komen tot stand in een stedelijke context. Daarbij hechten ze groot belang aan de omgeving en de schaal van het totale complex in verhouding tot die van de individuele woonunit. Ook besteden ze veel aandacht aan de interne woonkwaliteit van de woning of het appartement. Daarbij zijn uitzicht, lichtinval en interne relaties essentiële elementen. Hun doelstelling is om op een vernieuwende manier hedendaagse architectuur te bouwen die de beleving van het project en de omgeving gevarieerd en aangenaam moet maken.

Verkoop

De verkoop van Residentie Mondriaan gebeurt in een exclusieve samenwerking met IRRES. Een gerenommeerd makelaar, gevestigd op een boogscheut van Residentie Mondriaan. Zij onderschrijven dezelfde waarden als Rietveld.

Appartementen met 1 slpk.: uitverkocht
Appartementen met 2 slpks. vanaf 293 800 € excl. kosten
Appartementen met 3 slpks. vanaf 439 800 € excl. kosten

Grond: 12% registratie, géén btw op de grond!
Constructie: 21% BTW

IRRES
Annemie van Glabeke
0470/742.911
annemie@irres.be

Next projectFrank Lloyd Wright
Frank Lloyd WrightNext project
(Available)