Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Residentie
Periscoop

Love of beauty is a taste.
The creation of beauty is art.

CONCEPT

12 Appartementen

STATUS

Afgewerkt

PERIODE

2006-2007

LOCATIE

Oostduinkerke

ARCHITECT

Govaert & Vanhoutte architects

Residentie Periscoop is een opvallende verschijning in de straat. Niet door protserigheid, maar door subtiliteit. De privacy is gewaarborgd door een hoge muur en de omliggende duinen, die zijn beplant met duingras, waardoor de overgang van natuur naar wonen zeer subtiel te noemen is.

Elk appartement heeft twee doorlopende raampartijen die een riant uitzicht op de omgeving bieden. Ruime terrassen aan de glazen gevels vergroten de appartementen zowel visueel als ruimtelijk.

Om te voorkomen dat de zon tijdens de zomer de binnentemperatuur al te zeer verhoogt, is de zuidkant afgeschermd me een houten wand. In die wand zijn op strategische punten openingen geplaatst om gedoseerd licht door te laten. De ligging, de planopbouw en de gebruikte materialen houden in alle opzichten rekening met bezonning en natuurlijke opwarming.

Samenspel van details en materialen

Subtiele materialen

Het gebouw onderscheidt zich door zijn lichtheid, mooie proporties, subtiele materialen, rustige en klare compositie van de gevelpartijen. Opvallend zijn de bijzonder goed afgewerkte details. De gekozen materialen hebben natuurlijke kleuren en zullen, naarmate de tijd verstrijkt, nog meer worden opgenomen in de zilvergroen-grijze tinten van de omgeving. De kwaliteit van deze architectuur schuilt juist in het harmonieuze samenspel van al deze kenmerken.

“Mochten alle kleinschalig appartementsgebouwen getuigen van deze bescheiden excellentie dan zou de beeldkwaliteit van de kust erop vooruit gaan.”

Penthouse by Frederic Kielemoes

Het dakappartement, goed voor 240 m² woonruimte en 350 m² terrassen, bevindt zich op de derde verdieping. Het architectenbureau Govaert & Vanhoutte tekende voor de krachtige hedendaagse architectuur in hout, glas en beton.

Binnen is het credo “Less is more”. De gebruikte materialen bepalen de sfeer. Op de vloer zien we licht getint eiken, de kastfronten zijn van donker getint eiken. In de goed uitgeruste keuken contrasteert het witte Calacatta marmer van de werkbladen en de spoeltafels met de donkere kastfronten en inox handgrepen.

In de badkamer creëren de met zwarte leisteen afgewerkte vloeren, badwanden, inloopdouche en wastafel een intimistische sfeer. De vloer bestaat uit grote leisteentegels, de bad- en douchebekleding uit smalle leisteenrepen met een onregelmatige reliëfstructuur. Ook hier zorgt wit Calacatta marmer voor een fraai accent.

Witte Calacatta marmer werkbladen en spoeltafels
01
02
03
04
05
06
07
08
09
drag
Next projectPierre Paulin
Pierre PaulinNext project
(Residential)