Omdat toparchitectuur ons verbindt

0%

Rietveld­house
SDW

Refined elegance next to a modernistic 1935 villa

CONCEPT

Showroom
Kantoren
Appartementen

STATUS

Afgewerkt

PERIODE

2017 - 2018

LOCATIE

Sint-Denijs-Westrem (Gent)

ARCHITECT

CAAN Architecten

Rietveldhouse SDW vindt u aan de Kortrijksesteenweg; een invalsweg die u vanuit Gent het residentiële Sint-Martens-Latem en De Pinte in leidt. Langs deze weg liggen voornamelijk vrijstaande woningen en bedrijven die luxe goederen verkopen.

Rietveldhouse SDW is een modern, multifunctioneel gebouw dat voldoet aan alle eisen die bewoners kunnen stellen aan een omgeving om in te leven en te werken. Bovendien is het een architecturale verrijking van de omgeving.

Showroom van high level interieurspecialist Obumex

Het werkdeel

Op het gelijkvloers bevindt zich een showroom van Obumex. Dat is een internationaal gerenommeerde interieurspecialist die staat voor de hoogst mogelijke kwaliteit. Ooit begonnen zij als keukenbouwer in Staden, tegenwoordig ontwerpen en bouwen zij prachtige interieurs van Knokke tot Miami en van Londen tot Tel Aviv.

“Uitzonderlijk vakmanschap voor uitzonderlijke totaalinterieurs.”

Het leefdeel

Op de bovenste verdieping liggen 4 residentiële appartementen, met elk een mooi groot zonneterras. 2-meter hoge groenaanplantingen vormen een natuurlijk ogende erfscheiding, samen met dubbel openslaande hekken op ballustrade-hoogte. Dit biedt de bewoners zowel privacy, een makkelijke doorgang bij verhuizingen en zelfs een duidelijke vluchtroute in het geval van calamiteiten.

Parkeren & stallen

Onder het gebouw liggen 22 parkeerplaatsen en een ruime fietsenstalling die gedeeld worden door werknemers en bewoners. Verder zijn er bergingen en tellerlokalen. Deze ondergrondse laag is bereikbaar via een luie helling langs de perceelgrens aan de kant van het Soenenspark.

Unieke hal

De hal in Rietveldhouse is meer dan een functionele ruimte. Het is ook een sterk architecturaal statement. De vloer – in verstek gelegd door Vloeren Franssens – en de trappen zijn van travertin. In een ode aan de jaren 60 is deze travertin ook in de muren verwerkt tot een hoogte van 2 meter. De bovenkant is in lijn afgewerkt met cement.

Materialen

De leesbaarheid van de gevels stond centraal bij het ontwerpen ervan. Daarom zijn ze gelijk- en evenwaardig uitgevoerd. De verdiepingen zijn te herkennen aan slanke, horizontale schijven van natuurbeton. De opvulling tussen die schijven is van fijn aluminium schrijnwerk met verticale accent-lamellen in messingkleur.

De onderlinge afstand tussen de verticale lamellen wordt kleiner naarmate men hoger komt en we de commerciële delen van dit gebouw achter ons laten. Een fraaie herinnering aan het belang van de leesbaarheid van architectuur. Alle schrijnwerk is voorzien van superisolerende beglazing en blinde delen van ondoorzichtbaar (Colorbel) super-isolerend glas.

Verfijnde levenskunst, discrete luxe en oog voor schoonheid en kwaliteit van het hoogste niveau.
Next projectSchroder
SchroderNext project
(Residential)