TOP
ARCHITECTUUR IN
SINT-DENIJS-WESTREM

Residentie Mondriaan | Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Rietveldhouse Ghent anno 1893

Project — Gerealiseerd

Rietveldhouse Ghent anno 1893

{segment:1-0-106}
FLW

Project — Te koop

FLW

Residentie Frank Lloyd Wright is gelegen in de Leopold-II laan tussen Oostduinkerke-bad en dorp. Een zeer centrale ligging net tegen over de zeer charmante tennis club en mini golf 'Tip Top'. Een ligging die jong en oud kent!

 

Het ontwerp van Caan architecten voorziet 6 appartementen en 2 penthouse appartementen.    

{segment:2-0-106}
Under one Roof

'Het was een jongensdroom om hier te wonen'

Under one Roof

‘Het huis werd in 1890 gebouwd door de burgemeester van Ledeberg, nu een deelgemeente van Gent. Hij wou een buitenverblijf in Gent centrum. De geschiedenis herhaalt zich, want we wonen met ons gezin ook in de Gentse rand en gebruiken het huis als weekendverblijf. We zijn hier toerist in eigen stad: we leren Gent op een nieuwe, relaxte manier kennen. Op zondag mogen de kinderen alleen naar de bakker, gaan we samen een ijsje eten of kijken we op het dakterras naar de ondergaande zon. We hebben er mooi zicht op de Reep, de torens van Gent en de Krook-bibliotheek: compleet omgeven dus door oud en nieuw, verleden en toekomst,’ vertelt Peter Moerman.  

lees het artikel

 

Tekst Thijs De Meulemeester - Foto's Tim van de Velde1

{segment:6-0-107}
Knack weekend cover 2
Knack Weekend: "Villa contemporain de 1935"

Een wandeltip voor architectuurliefhebbers.

VILLA DE NIL 

 

Een wandeltip voor architectuur liefhebbers: op het einde van de Soensenspark in Sint-Denijs-Westrem staan twee bijzondere gebouwen naast elkaar. Het eerste is nieuw gebouwd en valt op met doorkijkarchitectuur, het tweede dateert uit 1935 en is een mix tussen pakketbootstijl en art deco. In het ene huist de nieuwe showroom van Obumex, het nadere is recent gerenoveerd en blinkt als een nostalgisch juweeltje naast de nieuwe bouwbuur. De Twee gebouwen hebben dezelfde eigenaar, rietveldprojects. Dat is een projectontwikkelaar - maar schrap dat woord want het doet hun oneer aan - met thuisbasis aan de kust, maar vooraal veel klanten in het binnenland.

Lees het artikel

 

Tekst Veerle Helsen - Foto's Tim Van de Velde 

Mondriaan

Project — Te koop

Mondriaan

Residentie ‘Mondriaan’ is gelegen aan de Jean-Baptiste de Gellincklaan, aan de rand van het centrum van St-Denijs-Westrem. Het project situeert zicht tussen een bestaand woonproject en enkele ééngezinswoningen, achteraan kijkt het project uit op een beschermde groenzone.

 

De residentie bestaat uit 2 grotere woonvolumes Mondriaan I & Mondriaan II met telkens een handelsruimte op het gelijkvloers en een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. Samen tellen beide woonvolumes 41 appartementen, 2 gelijkvloerse handelsruimtes, 46 ondergrondse parkeerplaatsen en 29 gelijkvloerse parkeerplaatsen. In de parkeergarage is er aanvullend plaats voor 132 fietsparkeerplaatsen, 41 private bergingen en de nodige tellerlokalen.

 

De tuinzone achter de gebouwen wordt aangelegd als overgang naar de achterliggende beschermde groenzone.

{segment:3-0-106}
Rietveld paviljoen

Project — Gerealiseerd

Rietveld paviljoen

{segment:3-0-106}
Lina Bo Bardi

Project — Te koop

Lina Bo Bardi

Residentie Lina Bo Bardi is gelegen in de Mooi Verblijflaan 4 in Oostduinkerke en werd ontworpen door Caan architecten.

 

Deze nieuwe meergezinswoning bestaat uit 6 ruime appartementen en 1 penthouse appartement met een terras van 222 m2. De zeer uitzonderlijk ligging zorgt voor een frontaal duin- en zeezicht. Een constant wisselend canvas.   

 

{segment:3-0-106}