TOP
ARCHITECTUUR IN
SINT-DENIJS-WESTREM

Residentie Mondriaan | Sint-Denijs-Westrem (Gent)

Mondriaan

Project — Te koop

Mondriaan

Residentie ‘Mondriaan’ is gelegen aan de Jean-Baptiste de Gellincklaan, aan de rand van het centrum van St-Denijs-Westrem. Het project situeert zicht tussen een bestaand woonproject en enkele ééngezinswoningen, achteraan kijkt het project uit op een beschermde groenzone.

 

De residentie bestaat uit 2 grotere woonvolumes Mondriaan I & Mondriaan II met telkens een handelsruimte op het gelijkvloers en een gemeenschappelijke ondergrondse parkeergarage. Samen tellen beide woonvolumes 41 appartementen, 2 gelijkvloerse handelsruimtes, 46 ondergrondse parkeerplaatsen en 29 gelijkvloerse parkeerplaatsen. In de parkeergarage is er aanvullend plaats voor 132 fietsparkeerplaatsen, 41 private bergingen en de nodige tellerlokalen.

 

De tuinzone achter de gebouwen wordt aangelegd als overgang naar de achterliggende beschermde groenzone.

{segment:1-0-106}
De veelzijdige baksteen in uw maag

De veelzijdige baksteen in uw maag

Hij is vermoedelijk 7000 jaar oud en is vandaag hipper dan ooit: de baksteen. Ook bij Rietveld wordt het oeroude materiaal vandaag tot toparchitectuur gestapeld. In gebogen, geschrankt of trapverband, de bouwkundige mogelijkheden zijn dankzij een rits metselverbanden eindeloos en blijven verbazen. Verschillende manieren waarop bakstenen worden gebouwd brengen verschillende motieven en daardoor ook visuele variaties met zich mee. We nemen je mee langs enkele realisaties waar de gebakken steen de hoofdrol speelt en zorgt voor een unieke uitstraling.

{segment:6-0-107}
Knack weekend cover 2.jpg
Knack Weekend: "Villa contemporain de 1935"

Een wandeltip voor architectuurliefhebbers.

VILLA DE NIL 

 

Een wandeltip voor architectuur liefhebbers: op het einde van de Soensenspark in Sint-Denijs-Westrem staan twee bijzondere gebouwen naast elkaar. Het eerste is nieuw gebouwd en valt op met doorkijkarchitectuur, het tweede dateert uit 1935 en is een mix tussen pakketbootstijl en art deco. In het ene huist de nieuwe showroom van Obumex, het nadere is recent gerenoveerd en blinkt als een nostalgisch juweeltje naast de nieuwe bouwbuur. De Twee gebouwen hebben dezelfde eigenaar, rietveldprojects. Dat is een projectontwikkelaar - maar schrap dat woord want het doet hun oneer aan - met thuisbasis aan de kust, maar vooraal veel klanten in het binnenland.

Lees het artikel

 

Tekst Veerle Helsen - Foto's Tim Van de Velde 

Mix between art and design(collectors.be)

Project — Gerealiseerd

Mix between art and design(collectors.be)

{segment:2-0-106}
Rietveld Warehouses III

Project — Te huur

Rietveld Warehouses III

Zoekt u nog extra plaats? Rietveld Warehouses bouwt op maat en volgens uw specifieke wensen.

 

Uitstekende ligging op 3-4 km tussen Express weg Zeebrugge-Roeslare-Kortrijk (afrit Ruddervoorde/Zedelgem) en E40 (afrit Loppem). 

 

Fase III met hedendaagse kantoren en bijhorende Loods van 2.600m2 kan op maat van de klant gebouwd worden.  

{segment:3-0-106}
Eileen Gray

Project — Te koop

Eileen Gray

Residentie Eileen Gray bestaat uit 11 ruime appartementen en 2 sublieme penthouses. Deze nieuwe Rietveld Residentie werd door CAAN architecten ontworpen. Het is een eenheid van 3 bouwlagen gekenmerkt door een sterke horizontaliteit en gedragen door afgeronde massieve kolommen. Modernisme en finesse pur sang. 

{segment:3-0-106}
Indoor swimming pool

Project — Gerealiseerd

Indoor swimming pool

{segment:3-0-106}
Schröder

Project — Te koop

Schröder

Residentie Schröder bestaat uit 4 ruime appartementen en een subliem penthouse appartement van 144m2. Door de overweldigende omgeving werd er door Caan architecten gestreefd naar een ingetogen en uitgepuurde vormgeving. De zandkleurige natuursteen loopt naadloos over van de gevel naar het dak, zonder enige uitkraging of overhangende delen. Finesse in vorm, materiaal en uitstraling. 

{segment:3-0-106}